Upriličen prijem za visočke predstavnike sportskih igara RVI FBiH

Gradonačelnica Amra Babić danas je organizovala prijem za visočke predstavnike sportskih igara RVI FBiH. Podsjećamo, 16. Sportske igre ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine održane su u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida (ZDK- a) u Zenici, a šest članova naše organizacije su bili sastavni dio sportskih ekipa ispred SRVI ZDK na sportskim igrama RVI FBiH.

Visočani su uzeli učešće u bacanju kugle (selektor Brotlija Hajrudin), šahu (Džafić Dževad), malom nogometu (Alijagić Mensur, Halilović Muamer i Šabić Amer) i u stolnom tenisu (Čehajić Sabahudin). 

Sportske ekipe SRVI ZDK kroz sportska takmičenja zauzele su plasman i to:

 1. mjesto – Sjedeća odbojka, streljaštvo, šah, pikado i bacanje kugle

 2. mjesto – Mali nogomet i stolni tenis 

 3. mjesto – Sportski ribolov

Ovim povodom gradonačelnica je uputila iskrene čestitke na postignutim rezultatima, te istakla da će Gradska uprava i dalje nastaviti sa podržavanjem svih aktivnosti koje budu imali u narednom periodu u svrhu promocije našeg grada.

Predsjednik ORVI “Visoko 92”, Hajrudin Brotlija se zahvalio na srdačnom prijemu i istakao da je Visoko grad uspješnih sportista, te da će i u budućnosti nastaviti sa dobrom saradnjom i predstavljanjem našeg grada sa najboljim rezultatima.

Pres Grada Visoko

????????????????????????????????????