Upriličen prijem za studentice Meliku Zubić i Hanku Omanović, dobitnice priznanja „Srebrena značka“ UNSA-e

Danas je načelnica Babić upriličila prijem za studentice – dobitnice priznanja „Srebrena značka“ Univerziteta u Sarajevu, Meliku Zubić i Hanku Omanović.

Prijemu je prisustvovala i Amra Omerbegović, šefica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Visoko.

Melika Zubić je dobitnica priznanja „Srebrena značka” za postignuti uspjeh tokom I ciklusa studija na Akademiji likovnih umjetnosti UNSA, dok je sugrađanka Hanka Omanović dobitnica istog priznanja, za postignuti uspjeh tokom II ciklusa studija Fakulteta za upravu UNSA-e.

Općina Visoko nastavlja praksu pružanja podrške uspješnim studentima koji svojim trudom i zalaganjem stvaraju bolje uslove za razvoj našeg grada i naše domovine.

Cijenimo mlade ambiciozne ljude željne znanja i napredovanja, a današnji prijem je bio idealna prilika za predstavljanje jednih od najboljih ambasadora Visokog.

“Čestitam na uspjehu i priznanjima. Koristim priliku da vam se još jednom, u lično ime i u ime izvršne i zakonodavne vlasti izvinim što ste izostavljene sa novogodišnjeg prijema, koji i jeste bio namijenjen mladim ljudima poput vas. Došlo je do greške, a kada radimo greške se dešavaju,” izjavila je Općinska načelnica Babić i studenticama zaželjela mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u budućnosti.

Mladi, perspektivni ljudi bude nadu u bolju budućnost, stoga je neophodna stalna potpora i afirmisanje njihovog uspjeha.

Press Općine Visoko