NaslovnicaLokalne TemeUpriličen pri...

Upriličen prijem i potpisivanje ugovora za 52 nova volontera

U ponedjeljak 19.jula 2021.godine u Velikoj sali Gradske uprave Visoko održan je prijem još jedne grupe volontera koji će kroz narednih godinu dana radno iskustvo stjecati u službama Gradske uprave Visoko, kao i javnim ustanovama i preduzećima. U pitanju je posebna grupa volontera, jer je ovo prvi put da je kroz poziv za volontiranje, odlučeno da svi koji su se prijavili i budu primljeni na volonterski rad.
„Želim da se osjećate ugodno, da naučite dosta kako biste bili konkurentni na tržištu rada, jer je to upravo o osnovni cilj volontiranja. Prvobitno smo tražili 23 volontera, a kada smo vidjeli broj prijava, nismo mogli a da ne donesemo ovakvu odluku, i ne primimo sve prijavljene. Uvijek nam je interes da sve bude javno, pošteno i transparentno i da svi dobiju priliku. Čestitam vam i od vas očekujem profesionalan i korektan odnos spram radnika koji su tu, da budete podložni učenju, te da radne obaveze prihvatite, naučite i budete spremni da radite sve ono što vam se delegira.“ – kazao je tokom prijema gradonačelnik Mirza Ganić, koji je zajedno sa svojim pomoćnicima i osobljem gradskih službi dočekao nove volontere.
Podsjećamo, u ovoj grupi  primljena su ukupno 52 volontera, koji će kroz narednih godinu dana imati priliku za stručno osposobljavanje, a nakon što su potpisali ugovore, prvi radni dan ih očekuje od četvrtka.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.