FOTO / Upriličen izlet i obilazak kompleksa Ravne za osobe iz javnog života, poduzetnike, doktore i profesore

Ideja dr. Semira Osmanagića i Nijaza Skenderagića o jednom finom izletu u Kompleks Ravne, realizirana je u subotu 14.septembra, a preko 50 osoba iz javnog života, doktora, profesora i poduzetnika, imali su priliku obići Muzej Fondacije, Prahistorijski kompleks tunela Ravne, kao i dio jedinstvenog parka „Ravne 2“, gdje je na kraju za goste upriličen i ručak, a obratio im se i direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

– Nadam se da ste uživali, ovo je bio poseban ugođaj, bili smo u muzeju, intrigantnim i unikatnim tunelima Ravne i prošli smo samo dio parka, a ono što ste vidjeli dio je Kompleksa Ravne, u kojem imamo još mnoštvo sadržaja. Fondacija trenutno radi na oko 50 km2 i da bi se sve vidjelo i obišlo potrebno je sedam dana. Ovo je globalni projekat. Fondacija je neprofitna, ali i društveno odgovorna, ne tražimo novac, već i pomažemo, a danas ste imali priliku uživati u ručku koji su nam pripremile vrijedne članice Udruženja žena iz Moštra. – kazao je dr. Osmanagić.

Pojasnio je i kako su Fondaciji bile potrebne godine rada da ljudima objasne korisnost turizma, te da danas u Visokom postoji preko 200 smještajnih kapaciteta, da Fondacija na svom platnom spisku ima 80 ljudi, te da zahvaljujući turizmu Visoko ostvaruje značajan napredak i razvoj.

Zahvalio se i Nijazu Skenderagiću koji je pozvao goste u Visoko, te izrazio očekivanje kako ovaj posjet, koji je mnogima bio prvi, neće biti i posljednji,i kako će svi današnji gosti postati redovni posjetioci lokacija Fondacije.

– Drago mi je što vas je većina prvi put ovdje, zapravo došli ste kad imate vidjeti najviše, a od vas očekujem da postanete stalni posjetioci, a vremenom i ambasadori projekta. Nakon viđenog mislim da ćete ove lokacije moći preporučiti i svojim prijateljima, partnerima, svojim kompanijama. – kazao je dr. Osmanagić.

Na kraju se u obraćanje uključio i član UO Fondacije Mahir Hadžiahmetović koji je kazao kako je ovaj posjet već polučio i pozitivne stvari, a jedna od njih je donacija poduzetnika Faruka Širbegovića.

– Faruk Širbegović je obećao značajnu donaciju u šljemovima i kacigama koji su nam potrebni i koji su potrošna roba, a neka ovo bude stimulacija i drugima, takve stvari su nam dobrodošle, jer svaka donacija smanjuje Fondaciji troškove. – kazao je Hadžiahmetović.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.