■Aktuelno■Upozorenje za odlaganje luga za građane

Upozorenje za odlaganje luga za građane

Večeras je u ulici Donje Rosulje ekipa vatrogasaca na poziv stanara došla na intervenciju gašenja vatre u kontejneru za odlaganje smeća koja je izazvana neodgovornim odlaganjem vrelog luga.

Na postojeće alarmantno stanje zagađenja zraka iznad svih dozvoljenih granica, ovaj požar je uzrokovao gusti dim izuzetnog smrada koji se širio naseljem.

Ovim putem skrećemo pažnju građanima da lug ostave da se ohladi prije odlaganja u kontejnere ako ne postoji posebno određen kontejner za tu vrstu zapaljivog otpada, da ne bi došlo do požara jer u kontejnerima u smeću ima dosta zapaljivih materija i predmeta pod pritiskom koji mogu izazvati eksplozije.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE