NaslovnicaLokalne TemeUpis u visočk...

Upis u visočke srednje škole: Najmanji interes za zanimanje prodavača

U nekim srednjim školama na području općine Visoko upis u prvi razred za školsku 2015/16.godinu je već završen, a augustovski prijemni rok za učenike održat će se u Mješovitoj srednjoj školi „Hazim Šabanović“. Ova srednjoškolska ustanova je u prvom roku imala konkurs za ukupno 12 stručnih i tehničkih zanimanja:

Autoelektričar – primljeno 23 učenika, upražnjeno još 1 mjesto

Automehaničar – 20 (4)

Elektromehaničar – 15 (9)

Frizeri – 37 (11)

Krojači – 10 (14)

Prodavači – 5 (19)

Zavarivači – bravari 11 (13)

Građevinska škola – 12 (12)

Tekstilna – 27

Elektrotehnička – 39 (9)

Mašinska – 25

Ekonomska – 34 (14)

 

Upis u Gimnaziju „Visoko“ je završen, a u novu generaciju učenika Gimnazije primljeno je ukupno 119 učenika, koji će biti raspoređeni u 5 odjeljenja.

Upis u Franjevačku klasičnu gimnaziju traje do kraja ovog mjeseca, trenutno je primljeno pedesetak učenika nove generacije ove škole, a prema podacima iz škole, očekuje se da nova generacija broji oko 80 učenika, koji će biti raspoređeni u 4 odjeljenja, a u odnosu na prethodne godine, Franjevačka klasična gimnazija Visoko bilježi porast broja učenika.

U Medresu upisana ukupno 64 učenika u dva odjeljenja
U Medresu upisana ukupno 64 učenika u dva odjeljenja

U Medresu „Osman ef. Redžović“ u ovoj školskoj godini, uz saglasnost Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Ministarstva obrazovanja ZDK, primljeno je ukupno 64 učenika. Primljene su 32 učenice i 32 učenika, koji će biti raspoređeni u dva odjeljenja ove škole, a upis je završen.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.