UNSA: Zlato i tri srebra za visočke mlade (Foto

Jučerašnju promociju diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu, kako smo već objavljivali, obilježili su i visočki mladi te VGT osiguranje kao sponzor ove manifestacije.

Među dobitnicima posebnih priznanja su i mladi uspješni studenti sa područja općine Visoko: Nahla Osmanbegović, Amina Kilalić, Ilma Vranić i Belmin Puščul.

Foto galerija FB

Danas objavljujemo dopunu informacije:

Nahla Osmanbegović – Dobitnica priznanja Zlatna značka
Univerziteta u Sarajevu za I i II ciklus studija sa prosjekom ocjena 9,85 i najbolja magistrantica Mašinskog fakulteta u Sarajevu sa prosjekom ocjena 10,00.
– “Moja najveća podrška su moji roditelji i sestra . Kada je u pitanje obrazovanje, imala sam sreću da upoznam divne ljude počev od moje učiteljice, nastavnika i profesora kako u gimnaziji tako i na fakultetu koji su bili podstrek i inspiracija da napredujem i usavršavam svoje znanje.
Poruka mladima je da postave jasan cilj do kojeg mogu doći samo radom, trudom i upornošću jer ne postoje prečice do uspjeha.”

Amina Kilalić – Dobitnica priznanja Srebrena značka prvog i
drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Za svoje izvanredne rezultate tokom prvog ciklusa studija, 2014. godine je nagrađena Srebrenom značkom Univerziteta za prosjek 9,20 , a sada nakon uspješno završenog drugog ciklusa studija za osvareni prosjek ocjena 9,08.

Irma Vranić – Dobitnica priznanja Srebrena značka prvi ciklus studija Fakultet zdravstvenih studija

 

 


Belmin Puščul –
Dobitnik priznanja Srebrena značka prvi ciklus studija Elektrotehnički fakultet

visoko.ba