SvijetUmjesto na prijemu povodom Dana državnosti, Cvijanović s Dodikom u Srbiji

Umjesto na prijemu povodom Dana državnosti, Cvijanović s Dodikom u Srbiji

Umjesto na prijemu povodom Dana državnosti, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović boravila je u Srbiji s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

Nakon stupanja na nove dužnosti, Cvijanović i Dodik su za prvu zvaničnu posjetu, očekivano, izabrali Beograd i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Inače, posjeta je uslijedila nakon formalizacije dogovora o registracijama između Beograda i Prištine, pa je ta tema bila u fokusu, ali gdje ima Srbije i Kosova ima i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE