NaslovnicaZDKUkupno 15 hos...

Ukupno 15 hospitaliziranih Covid-19 pacijenata u ZDK

Kantonalna bolnica Zenica trenutno na liječenju ima 12 pacijenata zaraženih infekcijom Covida-19, što je jedan pacijent više nego prošlog ponedjeljka- potvrdio je Feni direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

– Trenutno imamo i jednog pacijenata na respiratoru. Prošle smo sedmice imali ukupno pet preminulih, ali od toga su četiri preminula usljed svojih osnovnih bolesti te su na odjelu za Covid-19 bili smješteni samo zbog toga što su bili i zaraženi.

Samo je pacijent, koji je preminuo jučer, bio na respiratoru pa za njega možemo kazati da je preminuo od koronavirusa- napominje Skomorac.

Opća bolnica Tešanj, koja trenutno na liječenju ima samo tri pacijenata, prošlog je ponedjeljka imala pet hospitaliziranih.

– Trend je blagog samanjenja oboljelih, ali nije prestalo. Važno je da nema težih slučajeva – ističe direktor OBT Omer Bedak.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.