U međuvremenu krupno narežite 250 grama kraljevske gljive vrganj te ih dinstajte nekoliko minuta u plitkoj tavi na otopljenih 50 grama putera. Pržite gljive dok ne dobiju zlatnu boju, a zatim ih začinite sa jednom kašikom listića timijana te malo soli i crnog bibera, piše Guardian. Ukoliko nemate vrganj, možete upotrijebiti i šampinjone.
Zatim slatki krumpir prebacite u blender ili izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i gustu smjesu. Pastu od krompira sipajte u zdjelice te ubacite pržene gljive. Ova količina supe dovoljna je za četiri tanjira.
Savjet britanskog kuhara Nigela Slatera jeste da koristite kvalitetnu vodu u kojoj se kuhalo povrće. Najbolje je upotrijebite onu u kojoj ste sami kuhali povrće prilikom pripreme drugih jela. Ukoliko vam se supa od slatkog krompira čini previše gustom, razrijedite je s malo više vode uz dodavanje još začina.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.