SvijetUkrajinsko zrakoplovstvo oborilo dva od tri drona koja je lansirala Rusija

Ukrajinsko zrakoplovstvo oborilo dva od tri drona koja je lansirala Rusija

Ukrajinsko zrakoplovstvo oborilo je tokom noći dva od tri drona Shahed koje je lansirala Rusija, saopćila je ukrajinska vojska u ponedjeljak.

Generalštab nije naveo dodatne detalje o napadu u svom izvještaju na Facebooku. Nije jasno da li je dron koji nije presretnut stigao do cilja.

Noć između nedjelje i ponedjeljka bila je relativno mirna za Ukrajinu nakon niza napada na energetsku infrastrukturu zemlje koje je Rusija pojačala prije više od sedmicu dana.

Ruska vojska izvela je 22. marta najveći napad na mrežnu infrastrukturu u dvogodišnjoj invaziji, uzrokujući veliku štetu i rezultirajući velikim prekidima u snabdijevanju strujom. Nastavila je da napada ukrajinske termo i hidroelektrane prošle sedmice, prenosi Reuters.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE