Lokalne TemePolitikaUkoliko Vahid Ramić prihvati mandat u Skupštini ZDK u GV Visoko ulazi...

Ukoliko Vahid Ramić prihvati mandat u Skupštini ZDK u GV Visoko ulazi Nevzeta Begić

Nakon što je CIK objavio utvrđene rezultate o raspodjeli mandata u Skupštini ZDK i nakon što je SBB dobio dva mandata, a jedan od njih je pripao i Vahidu Ramiću aktuelnom dopredsjedavajućem Gradskog vijeća Visoko nametnulo se pitanje da li će Ramić prihvatiti mandat i naredne četiri godine svoj politički angažman nastaviti u Skupštini ZDK ili će se odlučiti da i naredne dvije godine bude vijećnik u Gradskom vijeću Visoko.

Ukoliko Vahid Ramić prihvati mandat budućeg zastupnika u Skupštini ZDK po automatizmu u Gradsko vijeće Visoko ulazi naredni kandidat sa liste, a u ovom slučaju to bi bila Nevzeta Begić koja je na Lokalnim izborima 2020.godine kao druga sa liste SBB-a osvojila 206 glasova. Podsjećamo, Nevzeta Begić je već u jednom mandatu (2012-2016) bila vijećnica u tadašnjem Općinskom vijeću Visoko, a na izborima 2016-2020., nije uspjela osvojiti mandat.

A ukoliko pak Ramić odustane od mandata za Skupštinu ZDK po istom principu bi Adel Sinanović, koji je bio nosilac liste SBB-a, postao zastupnik sa osvojenih 854 glasa.

Za koju će se opciju odlučiti Vahid Ramić saznat ćemo svakako uskoro, ali ono što je trenutno sasvim izvjesno i što znamo je to da u aktuelnoj političkoj trgovini za sastavljanje nove većine u Skupštini ZDK mandat Ramića je izuzetno “skup”. Pitanje je hoće li dopredsjednik Gradskog vijeća Visoko to i iskoristiti na način kako su to na brojnim primjerima iz prošlosti politički materijalizirali njegovi prethodnici koji su bili u sličnim pozijama.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE