ZanimljivostiUkoliko posjedujete ovaj skupi predmet, veća je vjerovatnoća da ćete se razvesti

Ukoliko posjedujete ovaj skupi predmet, veća je vjerovatnoća da ćete se razvesti

Istraživanje Univerziteta Emory otkrilo je zanimljive rezultate koji ukazuju da muškarci koji više troše na zaručnički prsten imaju veće šanse za razvod.

Postoji iznenađujuće istraživanje koje bi moglo navesti neke dame da preispitaju svoj san o masivnom Tiffanyjevom dijamantnom zaručničkom prstenu o kojem sanjaju, a tiče se opstanka braka.

Naime, 2014. godine, Univerzitet Emory je anketirao 3.000 odraslih Amerikanaca koji su u nekom trenutku bili u braku i otkrio da su ljudi koji su uložili mnogo novca na prsten također bili oni koji su skloniji razvodu.

Muškarci koji su trošili između 2.000 i 4.000 dolara imali su 1,3 puta veću vjerovatnoću da će se razvesti. Kada je riječ o vjereničkom prstenju, izreka “više novca, više problema” pokazala se istinitom.

Nije samo cijena zaručničkog prstena ono što može biti crvena zastavica. Ispostavilo se da biste trebali pokušati smanjiti troškove vašeg vjenčanja. Ista studija je pokazala da su žene koje su potrošile 20.000 dolara ili više na svadbu imale 3,5 puta veću vjerovatnoću da će njihov brak završiti razvodom.

Istraživači vjeruju da je korelacija između ovih skupih stvari i razvoda povezana s neuspjehom parova zbog finansijskog stresa. Također, ako trošite više na zaručnički prsten i vjenčanje, velike su šanse da ćete previše potrošiti i na druge stvari.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE