BiHUhapšen brat glavnog državnog tužitelja Danko Kajganić

Uhapšen brat glavnog državnog tužitelja Danko Kajganić

Brat glavnog državnog tužitelja Danko Kajganić uhapšen je zbog sumnje da je počinio djelo teške krađe. Osim Kajganića za krađu vozila marke Jaguar osumnjičene su još dvije osobe, od kojih je Aljoša Galić također lišen slobode, a iz Policijske uprave Banja Luka navode da za trećom osobom intenzivno tragaju.

Inače, brat glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine od ranije je poznat pravosudnim organima.

2014. godine Vrhovni sud RS-a ga je osudio na tri godine zatvora zbog iznude, međutim, na izdržavanje kazne se nije javio te je za njim bila raspisana i međunarodna potjernica, a kaznu je počeo izdržavati tek 2019. godine.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE