NaslovnicaSportNogometUgovor sa BiH...

Ugovor sa BiH još nije potpisan, Rusi spremni za zamjensku utakmicu

Još sinoć u zapadnom susjedstvu, a danas u BiH, mediji objavljuju da je novinar ruskog sportskog dnevnika „Sport Express“ Maksim Alanazarov plasirao vijest u kojoj stoji informacija da je poziv za mobilizaciju za rat u Ukrajini dobilo nekoliko zaposlenika Ruskog nogometnog saveza, uključujući službenog advokata, zatim fizioterapeuta, te nekoliko osoba zaduženih za organizaciju utakmica.

S druge strane, za ovaj ruski medij govorio je vršilac dužnosti glavnog tajnika RFU Maxim Mitrofanov koji se između ostalog osvrnuo i na moguću prijateljsku utakmicu između Rusije i Bosne i Hercegovine.

Na pitanje novinara kakva je situacija sa tom utakmicom, Mitrofanov je odgovorio da čisto formalno ugovor nije potpisan, da postoji izvjestan dogovor sa kolegama iz BiH, ali kako shvaća da su pod pritiskom.

Također, izjavio je da ima informaciju da će NSBiH konačnu odluku donijeti 10. oktobra, a s obzirom na činjenicu da u novembru reprezentacija Rusije mora odigrati dvije utakmice, ako se ne desi utakmica sa BiH, spremni su dogovoriti zamjensku utakmicu. U

Ukoliko dođe do odluke NSBiH 10. oktobra da se igra utakmica, Mitrofanov je izjavio da bi već 11. oktobra potpisali ugovor sa našim savezom.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.