Ugledni naučnici iz Rusije predstaviti rezultate istraživanja i mjerenja na lokacijama u Visokom

Današnja konferncija za medije u prostorijama Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u Visokom poslužila je zaprezentaciju rezultate istraživanja i mjerenja na lokacijama u Visokom i to: Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca, tumulusa u Vratnici, prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne i “Arheološko-turističkog parka Ravne 2”. Također, vršena su mjerenja posjetioca tunela Ravne prije i poslije posjete, kao i analize vode sa više lokacija.

Ovaj naučni tim potvrdio je postojanje jakih energetskih izvora i ljekovitost kompleksa piramida i tunela Ravne.

Ugledni naučnici iz Rusije borave u posjeti Visokom kao gosti Fondacije u periodu 5.-10. mart 2017. Vođa tima je prof. dr. Konstantin Korotkov, najpoznatiji svjetski stručnjak u oblasti razvoja naučnih instrumenata za snimanje energija prostora i živih bića.

Profesor Konstantin Korotkov je fizičar i inžinjer kompjuterskih nauka. Profesor je na katedri za kompjuterske nauke i biofiziku na državnom Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u Sent Peterburgu, Rusija. Zamjenik je direktora Istraživačkog instituta za zdravlje u Sent Peterburgu. Predsjednik je Međunarodne asocijacije za medicinsku i primjenjenu bioelektrografiju.

Objavio je više od 200 naučnih članaka u vodećim internacionalnim časopisima za fiziku i biologiju. Vlasnik je 17 patenata u oblasti biofizike. Predavao je u 43 zemlje i učestvovao na više od 100 međunarodnih konferencija. Autor je devet knjiga koje su prevedene na više jezika.

Njegovu EPC/GDV tehniku je prihvatilo rusko Ministarstvo zdravlja i certificirana je u Europi, a koristi je više od 1000 ljekara širom svijeta. Istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu, te energiju piramida u Meksiku i Egiptu.

Istraživanjima profesora Korotkova u Visokom asistirao je nuklearni fizičar Oleg Smirnov, zamjenik direktora Odjeljenja za razvoj Instituta za atomsku fiziku “JSC Atomstroy” iz Moskve.

Prof.dr. Konstantin Korotkov

Profesor Korotkov na Bosanskoj piramidi Sunca, mart 2017.

Profesor Korotkov na Bosanskoj piramidi Mjeseca, mart 2017.