NaslovnicaLokalne TemeUgarak Meldin...

Ugarak Meldina: Trebamo pomoći nezadovoljnim penzionerima

Nakon bezbroj molbi i obraćanja državnim institucijama koje su se oglušile firma “Metalno” je danas stupila u štrajk.

Meldina Ugarak Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona je slučajno prolazila pored okupljenih penzionera i odlučila je vidjeti o čemu se zapravo radi.

Zastupnica Ugarak je u nadi da pomogne razgovarala sa gospođom Fikretom Hasičević.

“Navršenim punim radnim stažom smo stekli pravo na punu penziju, ali to pravo nikad nismo ostvarili jer nam “Metalno” nije uplatilo doprinose iz LD-a ni po kojem osnovu od 01.01.2012. godine pa do dana navršenog staža.” – poručili su nezadovoljni penzioneri u priloženom dokumentu.

Deset nezadovoljnih penzionera je poručilo odgovornim da neće odustati od traženja pravde i pune penzije koja im je kako oni smatraju bukvalno oteta. Također poručuju da nije uredu da sa punim stažom primaju minimalac. Kažu da su svoje strpljenje potrošili te da su spremni na svaki vid borbe.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.