UEFA potvrdila: Reprezentacija BiH Italiji gostuje 4. septembra

UEFA je jučer potvrdila datume i tačne termine druge sezone UEFA-ine Lige nacija. Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u ovoj sezoni igrati u najvišem rangu ovog takmičenja, u Ligi A, a već u prvom kolu će Zmajevi na pakleno teško gostovanje. U pitanju je gostovanje Italiji. 

Ta utakmica Italije i BiH će se odigrati 4. septembra od 20.45 sati, a tri dana poslije (7. septembar) će Zmajevi u drugom kolu dočekati reprezentaciju Poljske. Satnica je ista kao i za meč s Azzurrima.

Neće se dugo čekati ni na nove mečeve u Ligi nacija, pošto će se 11. oktobra igrati meč Bosne i Hercegovine i Nizozemske, u kojem će Zmajevi biti domaćini od 18 sati.  Zatim će BiH u goste Poljskoj u meču koji će se igrati 14. oktobra od 20.45h. Podsjećamo, u oktobru je planirano i da se odigra polufinale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. 

U novembru će biti odigrana posljednja dva kola nove sezone. Zmajevi će 15. novembra u 18 sati igrati protiv Nizozemske na gostujućem terenu, a posljednji duel s Italijom trebao bi biti odigran na domaćem terenu u 2045 sati 18. novembra.