BiHUdruženje žrtava i Majke Srebrenice pozvali na podršku Rezolucije o Srebrenici sve...

Udruženje žrtava i Majke Srebrenice pozvali na podršku Rezolucije o Srebrenici sve članice UN-a

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa uputili su poziv zemljama članicama UN-a da podrže Rezoluciju o Srebrenici i na taj način otvore novu stranicu za bolji i uspješniji Balkan. Poručuju, najava usvajanja Rezolucije je, prije svega, civilizacijski čin kojim se odaje počast žrtvama teškog kršenja međunarodnog prava, uključujući i genocid. Usvajanjem Rezolucije u Generalnoj skupštini UN-a žrtve genocida u Srebrenici će dobiti moralnu satisfakciju i podsjećanje da žrtve nisu zaboravljene. Pored satisfakcije za žrtve, Rezolucija daje šansu dijalogu, pruža priliku za pokajanje i stvara preduslove za pomirenje.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE