Lokalne TemeUdruženje žena "Nismo same" promijenilo naziv u "Srcem zajedno"

Udruženje žena “Nismo same” promijenilo naziv u “Srcem zajedno”

Udruženje žena “Nismo same” obavještava javnost da je zbog konstantnog pritiska Udruge “Nismo same” iz Zagreba u pogledu korištenja istog imena, na Skupštini Udruženja održanoj 05.07.2024. godine donijelo odluku o promjeni imena Udruženja, a koje je registrovano kod nadležnog Ministarstva za pravosuđe i upravu Ze-do kantona pod imenom Udruženje žena oboljelih od karcinoma “SRCEM ZAJEDNO” Visoko.

Obavještavamo javnost da je ovo Udruženje istupalo na zakonit i transparentan način pod imenom NISMO SAME, a kako je bilo i registrovano kod već pomenutog nadležnog Ministarstva za pravosuđe i upravu Ze-do kantona.

Međutim, imajući u vidu zahtjeve Udruge “Nismo same” iz Zagreba i stalne prijetnje tužbom, a ne želeći dovoditi u bilo kakav negativni kontekst rad našeg Udruženja, donesena je odluka da sve svoje programske ciljeve i djelovanja ostvarujemo pod novim nazivom Udruženje žena oboljelih od karcinoma “SRCEM ZAJEDNO” Visoko.

Mi znamo da NISMO SAME, ali u budućnosti takođe znamo da ćemo SRCEM ZAJEDNO ostvariti sve naše ciljeve! S nadom da ćete i dalje podržavati naš rad i biti uz nas kao i do sada!

UO Udruženje žena oboljelih od karcinoma
“SRCEM ZAJEDNO” Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE