NaslovnicaLokalne TemeUdruženje žen...

Udruženje žena “Nismo same” odlukom Gradskog vijeća će dobiti nove prostorije bez naknade

Gradsko vijeće Visoko danas će se izjasniti o dodjeli u zakup poslovnog prostora Udruženju žena “Nismo same”Visoko. Obzirom da se radi o hrabrim ženama i članovima ovog Udruženja koji se bore sa karcinomom glasanje bi trebalo biti samo stvar protokola. Ovom Odlukom Gradsko vijeće Visoko daje saglasnost gradonačelniku i nadležnoj gradskoj službi za dodjelu u zakup neposrednom pogodbom poslovnog prostora vlasništvo Grada Visoko Udruženju žena “Nismo same”Visoko bez naknadena period od tri godine. Poslovni prostor je u ulici Alije Izetbegovića broj 14, i ima dvije prostorije ukupne površine 30,50 m2.

Pravni osnov za donošenje ove odluke sadržan je u članu 21. Statuta Grada Visoko u kome je utvrđena nadležnost Gradskog vijećai članu 17.Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostora Grada Visoko koji se odnosi na nadležnost Gradskog vijeća u slučaju dodjele u zakup neposrednom pogodbom po osnovu prava prvenstva. Razlozi za donošenje Udruženje žena “Nismo same” iz Visokog obratilo se Gradonačelniku i nadležnoj gradskoj službi sa molbom za dodjelu prostorija za rad u objektu – poslovnom prostoru vlasništvo Grada Visoko koji se nalazi na adresi u ulici Alije Izetbegovića broj 14 u Visokom. Cijeneći da je Udruženje žena “Nismo same” tek osnovano udruženje koje obuhvata ne samo oboljele od karcinoma dojke, te kako su njihovi ciljevi usmjereni i na edukaciju u cilju prevencije za cjelokupnu populaciju našeg Grada predlažemo Gradskom vijeću usvajanje navedene Odluke.

Služba za finansije,privredu,poslovne prostore i ekonomski razvoj

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.