NaslovnicaBiHUdruženje pos...

Udruženje poslodavaca od Vlade traži da se objavi tekst Zakona o privrednim društvima u FBiH

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine traži da tekst Zakona o privrednim društvima u FBiH odmah bude objavljen te da se time omogući njegova primjena.

Naime, podsjećaju da je novi Zakon o privrednim društvima u FBiH, tretiran kao jedan od reformski zakona, ušao u parlamentarnu proceduru za vrijeme prethodnog saziva Parlamenta Federacije BiH. Predstavnički dom, prijedlog zakona usvojio je u prethodnom sazivu odnosno 24. jula 2014. godine, dok je Dom naroda Parlamenta FBiH isti tekst, po hitnom postupku, usvojio na drugoj sjednici održanoj 15. jula 2015. godine.

Poslodavci u Federaciji BiH, kako su istakli, pozdravili su donošenje Zakona i s nestrpljenjem očekivali njegovo objavljivanje.

– Međutim, ni nakon više od dva mjeseca od usvajanja na sjednici Doma naroda, tekst Zakona nije objavljen u Službenim novinama FBiH. Imajući u vidu da određene odredbe Zakona stvaraju preduvjete za poboljšanje poslovnog ambijenta, te da će novi Zakon poslodavcima donijeti značajne promjene u poslovanju, Udruženje poslodavaca FBiH traži da se tekst Zakona odmah objavi te time omogući njegova primjena – poručili su.

Naglašavaju da svako kašnjenje ima negativne poslijedice za poslodavce, saopćeno je iz Udruženja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.