Lokalne TemeSaopćenjaUdruženje dijabetičara "Diabet" Visoko: Akcija mjerenja šećera

Udruženje dijabetičara “Diabet” Visoko: Akcija mjerenja šećera

Udruženje dijabetičara “Diabet” će u subotu 14.11. od 10 do 13 sati, u povodu Međunarodnog dana dijabetesa vršiti akciju mjerenja šećera u krvi i to na lokalitetima ispred fontane u Visokom i ispred starog Mjesnog ureda u Donjem Moštru. Pokrovitelj akcije je Savez udruženja dijabetičara ZDK, Institut za zdravlje i sigurnost hrane ZDK, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, Ministarsvo zdravstva ZDK i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK: Generalni sponzor je Novo Nordisk Pharma d.o.o. Sarajevo, a sponzori Apomedical, Roche i Salvus.

Pozivamo naše sugrađane da dođu i prekontroliraju se. Šećer je bolest koja ne boli i uglavnom se otkrije slučajno. Vodite brigu o svome zdravlju!
“Učini korak da unaprijediš svoj život danas, da unaprijediš svijet sutra!”

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE