Lokalne TemeUdruženje dijabetičara "Diabet" i Gimnazija "Visoko" obilježili Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Udruženje dijabetičara “Diabet” i Gimnazija “Visoko” obilježili Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Udruženje dijabetičara “Diabet” iz Visokog obilježilo je 14. novembar – Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Tim povodom, u utorak u terminu od 11.00 do 14.00 sati, u prostorijama Udruženja je organizovano besplatno vađenje glukoze, mjerenje pritiska te ostalih vrijednosti po potrebi.

Također, u Gimnaziji “Visoko” Amila Provalić, učenica Ic razreda, u prostorijama škole organizovala je predavanje s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti. Posebno je značajno jer i sama boluje od iste te je svojim zalaganjem željela podstaknuti svoje vršnjake da nauče o dijabetesu, životu s njim ali i kako ukazati pomoć nekome, ko ima dijabetes.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE