Udruženje Confero promijenilo predsjednika i administrativni naziv udruženja

Na vandrednoj sjednici Skupštine udruženja

649
alt

U petak, 10. 4. 2015. godine, u prostorijama prostorijama Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti ”Confero” Visoko održana je vanredna sjednica Skupštine ovog udruženja, povodom tehničkih problema.
Na navedenoj sjednici je jednoglasno donesena odluka o transformaciji udruženja, uključujući i promjenu naziva udruženja iz Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero” kako se do sada udruženje zvalo, u Udruženje amaterskih umjetnika “Confero” Visoko. Ipak uz novi naziv ostaje i onaj skraćeni, po kojem je udruženje prepoznatljivo, a to je Udruženje “Confero”, što je također, imidža radi, usvojila Skupština.

Također, Skupština udruženja glasala je za izbor novog predsjednika udruženja, te je tako jednoglasnom odlukom za predsjednika izabran Adem Bajtarević, koji je već dugi niz godina aktivan u radu udruženja i koji je u posljednje vrijeme obavljao sve glavne funkcije udruženja. Za zamjenika predsjednika udruženja većinom glasova Skupštine odabrana je Emina Karamehić.
Pored ovih izabrani su još neki članovi koji ce obavljati vitalne funkcije udruženja, pa će tako ubuduće fuknciju predsjednika Skuštine udruženja obavljati Belmin Zukan, dok će PR udruženja biti Selma Nezirević.

Komentari

komentara