Udruženje “Budi mi prijatelj” počelo sa implementacijom projekta „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za procese upravljanja, vođenja i promocije volonterizma među mladima“

Udruženje građana Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko je od februara 2017. godine počelo sa implementacijom projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za procese upravljanja, vođenja i promocije volonterizma među mladima“.

Period implementacije ovog projekta je 18 mjeseci te će se tokom istog provoditi aktivnosti na uspostavi kurikuluma i metodologija za buduće volontere kao i za omladinske radnike, kreiranju e-platforme za mlade ljude iz čitavog svijeta, neformalnoj edukaciji i mobilnosti mladih.

Dosadašnje projektne aktivnosti su bile pripremne aktivnosti i to: održavanje dva sastanka između implementatora i partnera, razvoj metodologija rada, razvoj internih kanala komunikacije između implementatora kao i angažovanje projektnog menadžera.

U narednom periodu, a počevši od novembra mjeseca, objavit će se javni poziv za zainteresovane mlade koji žele postati dijelom ovog projekta te će se početi sa realizacijom konkretnih aktivnosti planiranih ovim projektom.

Osnovni cilj projekta „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za procese upravljanja, vođenja i promocije volonterizma među mladima“ jeste eksploatisanje volonterizma, kao alternativnog mehanizma, koji mladim ljudima pruža efektivne mogućnosti za neformalno učenje te poboljšavanje njihovih ličnih i profesionalnih vještina odnosno, u velikoj mjeri, doprinosi njihovom zapošljavanju istovremeno promovišući socijalnu inkluziju i aktivno građansko učešće mladih (naročito ugroženih grupa).

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.