Lokalne TemeUčenici u projektu "Sprečavanje vršnjačkog nasilja"

Učenici u projektu “Sprečavanje vršnjačkog nasilja”

Vrijedni učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ u narednom periodu će realizirati projekat „Sprečavanje vršnjačkog nasilja“, uz podršku World Visiona, te direktora škole Mehmeda Tatarevića, pomoćnice direktora Sadete Bukva i pedagoga Maide Hadžiabdić.

Prezentacije Tima za provedbu aktivnosti bit će održane 14.04 (utorak) i 16.04 (četvrtak),a tim čine Džana Topuz, Harun Ivković, Azra Kazija, Emina Karalić, Bakir Limo, Boris Stanković i Emina Halilović. U proteklom periodu je provedena i anketa za učenike škole, pa je tako na pitanje: „Da li smatraš da ima vršnjačkog nasilja u tvojoj školi?“ sa DA odgovorilo 51% učenika, a 49% je kazalo NE. Učenici su anketirani i na pitanje prijedloga kako da se smanji vršnjačko nasilje, a 46,73% učenika smatra da je najbolji način smanjenje vladanja, 20,28% misli da je rješenje razgovor sa upravom škole i roditeljima, 12,4% je mišljenja da je razgovor s pedagogom rješenje za smanjenje nasilja, dok se 11,11% izjasnilo za prebačaj iz škole.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE