Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” pobjednici ICESCO svjetskog takmičenja na arapskom jeziku

Svjetska islamska organizacija za odgoj, obrazovanje i kulturu ICESCO sa sjedištem u Rabatu (Maroko) danas je objavila imena pobjednika svjetskog takmičenja „Bejan“ u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku organiziranom za pojedince, obrazovne institucije i zemlje kojima arapski jezik nije maternji.

Takmičenje je organizirano za tri obrazovna nivoa, a nominacije su pored tekstualnog dijela sadržavale i kratki video u trajanju od 4 minute.

Medresa „Osman-ef. Redžović“ nominirala je učenika 2a razreda, Nasera Šabića, koji se zajedno sa polaznicima Interaktivnog kursa arapskog jezika: Aminom Lemeš, Ajšom Herceglijom, Adnom Handžić, i Medinom Kubat predstavio pjesmom na arapskom jeziku „Svijet nakon COVID-19“ i u konkurenciji srednjih škola, takmičarska grupa Evropa i Azija, ispred Tajlanda, zauzeli prvo mjesto i osvojili vrijednu nagradu.

Pored pomenutih učenika, u projektu su sudjelovalil i Ahmed Smailbegović, Ahmed Herceglija, Ali Jusić, Adha Hindija, Kustura Amna, Sara Suljić i Fatima Silajdžić.

Projektom je rukovodio profesor Arapskog jezika, Suad Smailhodžić.

– Ovaj uspjeh čini me neizmjerno sretnim. Već nekoliko godina zahvaljujući razumijevanju menadžmenta škole realiziramo Interaktivni kurs arapskog jezika putem kojeg đacima koji žele i mogu više to možemo i pružiti. Ova nagrada je najbolja potvrda da naši napori nisu uzaludni. Još jednom čestitam našim pobjednicima i zahvaljujem se svima koji su nam dali podršku. Nastavićemo sa novim projektima i izazovima – kazao je profesor Smailhodžić.
Pridružujući se čestitkama, premijerno objavljujemo pobjedničku pjesmu „Svijet nakon COVID-19“, nadajući se da će Medresa, njeni đaci i profesori i dalje ostvarivati ovako zapažene uspjehe.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.