Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” organizovali tradicionalni jesenji izlet u prirodu

Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” su i ove godine organizovali izlet u prirodu u Male Trnovce, i tako iskoristili lijep i sunčan dan uživajući u prirodi.

“Tradicionalni jesenji izlet u prirodu i ove godine je organizovan u M. Trnovce. Iskoristili smo lijep i sunčan dan (ponedjeljak, 18.9.) prije najavljenih kiša i proveli vrijeme na našoj već dobro poznatoj lokaciji.
Ustaljena je praksa da naši kuhari povezu kompletnu logistiku i pripreme ručak na licu mjesta kojeg su učenici sa nestrpljenjem čekali. Također, pokretna abdesthana je jedan izum tehničkog osoblja koja nam u mnogome olakšava obavljanje namaza.
Neizostavan dio su i sportske aktivnosti. Dok su djevojke igrale odbojku, momci su se borili za “pehar” najbolje ekipe u fudbalu. Nakon finalne utakmice u kojoj su ove godine pobijedili maturanti, tradicionalno, profesori su u jednoj fer i korektnoj utakmici, sa mnogo prilika na obje strane nadigrali učenike, iste te pobjednike. Na kraju je bilo povika iz publike da ove godine pošaljemo profesore na Medresijadu.”, napisali su na svojoj facebook stranici iz Medrese “Osman ef. Redžović”.