U16 reprezentacija BiH bolja od Latvije, Edis Smajić postigao dva pogotka

827

Muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine na prvom meču UEFA-inog razvojnog turnira u finskoj Eerikkili slavila je protiv vršnjaka iz Latvije sa visokih 4:0.

„Borili smo se i dali smo svi svoj maximum“, rekao nam je mladi reprezentativac Edis Smajić nakon utakmice. „Selektor Malkočević je dobro postavio ekipu i obavili smo svoje zadatke što je na kraju završilo pozitivnim rezultatom za nas“, dodao je mladi fudbaler tuzlanske „Slobode“.

„Bili smo bolji čitavu utakmicu imali smo inicijativu, držali loptu pravili prilike i onda počeli golovi izašao sam na poluvremenu, ali sam dao sve od sebe“, rekao nam je mladi reprezentativac Elmin Osmanović.

Inače, Smajić je na ovom meču postigao dva pogotka za našu reprezentaciju. „Pa, kao i svaki igrač koji postigne pogodak,bio sam sretan i ponosan jer predstavljam svoju državu i na srcu nosim grb Bosne i Hercegovine što je velika stvar“, poručio je mladi reprezentativac Edis.

Naredni meč naše mlade nade igrat će već danas, a protivnik će im biti reprezentacija Rusije.

Bez obzira na sve, optimizma ne manjka što su nam potvrdili reprezentativci Elmin Osmanović i Edis Smajić. „Meč s Rusijom će biti vrlo težak, ipak je to velika država sa puno kvalitetnih igraca,ali mi smo optimisti, borit ćemo se i idemo na pobjedu“, ističe Smajić.

I njegov reprezentativni kolega Osmanović najavio je da očekuje pobjedu. „Dat ćemo sve od sebe, poginut ćemo na terenu za našu državu“, rekao je fudbaler SC „Kriensa“ na kraju razgovora.

Komentari

komentara