NaslovnicaZDKU zeničkoj bo...

U zeničkoj bolnici carskim rezom porođene dvije Covid-pozitivne pacijenatice

U Kantonalnoj bolnici Zenica trenutno je na liječenju sedam pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, od kojih su dvije porodice, potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.

Ukupno u Zeničko-dobojskom kantonu na bolničkom liječenju trenutno je osam Covid-pozitivnih pacijenata.

– Jučer smo u našoj Covid-operacionoj sali imali i dva poroda carskim rezom, koji su bili uspješni. Majke i bebe su dobro. Eto, ne događa se često, ali još uvijek imamo i trudnice koje su pozitivne na Covid – ističe Spahić.

U toku prošle sedmice, napominje Spahić, u zeničkoj je bolnici preminula jedna pacijentica koja je bila pozitivna, ali je “imala hronične komorbiditete”.

Opća bolnica Tešanj, prema riječima direktora Omera Bedaka, trenutno na liječenju ima samo jednog Covid-pozitivnog pacijenta.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.