NaslovnicaZDKU ZDK raspisa...

U ZDK raspisani konkursi za prijem prosvjetnih radnika u škole

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona objavilo je danas konkurse za prijem prosvjetnih radnika u većini osnovnih i srednjih škola.

“Za neke osnovne i srednje škole konkurs nije objavljen, ali se očekuje za sedam dana”, izjavila je Rasema Sarić, viši stručni saradnik za predškolsko obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih u ovom Ministarstvu.

“Škole po Zakonu imaju pravo, da iz bilo kojih, njima opravdanih razloga, pomjere termin za objavu konkursa”, dodala je Sarić.

Škole će provesti konkursnu proceduru, angažujući komisije koje će bodovati i rangirati kandidate, uvažavajući uspostavljene kriterije o zapošljavanju.

Konkursni rok je osam dana.

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK trenutno ne raspolažu podatkom o ukupnom broju pozicija na koje mogu konkurisati zainteresovani aplikanti.

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.