U Visokom ukraden Golf 4, u Zenici krali novac iz turbeta

763
alt

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona saopćilo je danas da je na području ovog kantona javni red i mir u nedjelju narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojim su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

DVOJKA POČINILA RAZBOJNIŠTVO NAD Č.F.

ZENICA – Dvojica nepoznatih razbojnika jučer su u ulici Hamida izvršila razbojništvo nad Č.F., od koje je otuđena određena količina nakita i novca.

Č.A. I K.N. ZATEČENI U KRAĐI NOVCA IZ TURBETA

ZENICA – Policijski službenici jučer su u ulici Prve zeničke brigade, u izvršenju teške krađe u vjerski objekat – turbe, zatekli Č.A. i K.N., oba iz Zenice. Ove dvije osobe lišene su slobode i zadržane u policiji.

OTUĐEN GOLF

VISOKO – Nepoznati počinilac u noći 10/11. novembra u naselju Luke, izvršio je tešku krađu vozila golf 4 (M92-M-212) vlasništvo S.J. iz Visokog.

ČETIRI OSOBE IZ UKRALE ELEKTROKABLOVE

OLOVO – Službenici Policijske stanice Olovo jučer su u mjestu Zagrađe slobode lišili četiri osobe. Zbog sumnje da su izvršili tešku krađu u kuću, vlasništvo E.A. iz koje je otuđena određena količina elektrokablova slobode su lišeni K.A., Č.A., O.A. i H.I., svi iz Olova, kod kojih su pronađeni otuđeni predmeti.

ČETVORKA IZ KAKNJA PRIVEDENA ZBOG KRAĐE ŽELJEZA

BREZA – Policijski službenici PS Breza jučer su u ulici Šehidska, kontrolom putničkog motornog vozila VW kombi (942-M-187), kojim je upravljao S.H. iz Kaknja, utvrdili da isti prevozi određenu količinu željeza koje potiče iz napuštenog rudnika Vijaka, općina Vareš, vlasništvo firme “BBM”. U vozilu su se nalazili K.A., D.A. i D.A., svi iz Kaknja koji su zadržani u službenim prostorijama PS Breza.

 


 

Komentari

komentara