Lokalne TemeKulturaU Visokom održane dvije promocija knjiga

U Visokom održane dvije promocija knjiga

U četvrtak je u Visokom održana promocija romana “Deseta vrata pakla”, autora Rezaka Hukanovića. Promocija je održana u maloj sali Kulturnog centra Altindag, a u romanu autor prepričava šest mjeseci provedenih u zarobljeništvu u logorima smrti Omarska i Manjača. Ovaj roman dokumentarno je i potresno svjedočenje sudionika – logoraša, žrtve nepojmljivih mučenja i zlostavljanja.

Dan kasnije, u petak, u prostorijama BZK “Preporod” Gradsko društvo Visoko održana je promocija dvije knjige književnika, novinara i publiciste Bajre Perve – “Nuragin konkurs za hanumu” i “Dobrote plam”. Inače, ovo je prvi događaj u okviru obilježavanja 120 godina rada BZK “Preporod” i ujedno prva manifestacija održana u novim prostorijama visočkog Preporoda. Uz autora Bajru Pervu o knjigama su govorile Elmedina Hodžić i Ćama Vranac.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE