U Visokom održana završnica Lige mladih ZDK za juniorke u košarci

Ova subota će se pamtiti kao veliki dan za grad Visoko i Košarkaški klub B.I.G. Naime, u subotu 29.05.2021. godine u našem gradu održala se završnica Lige mladih ZDK za juniorke. Od tri ekipe koje su se kvalifikovale, jedna je bila i ekipa naših djevojaka iz KK B.I.G. Utakmice su bile zanimljive, te sama borba za prvo mjesto poprilično neizvjesna. Naše djevojke su kući odnijele bronzu, djevojke ŽKK Tešanj srebro, a pobjednice Lige mladih su bile djevojke iz KK Jumper iz Zenice.

“Ovo je bila jedna velika prilika za naš klub, a samim tim i grad Visoko, da se dokažemo u najboljem svjetlu, kao dobri domaćini i organizatori, što smo nadamo se i opravdali. Želimo zahvaliti Feđi Jovanoviću, predsjedniku Košarkaškog saveza ZDK, što nam je pružio priliku da budemo domaćini na završnici Lige mladih za djevojke, te glavnom sekretaru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Ameru Čolanu, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj u našem gradu. Također se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji ove završnice te svim ekipama na fer i korektnoj igri. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti domaćini ovako bitnih turnira”, rekli su iz Uprave KK B.I.G.

“Igre su bila krajnje fer i korektne. Vidjelo se da su djevojke spremne, uigrane i sa velikom željom za igrom. S obzirom da su naše djevojke mlađe, tačnije kadetkinje, neke čak i pionirke, a igrale su sa juniorkama, mi smo jako zadovoljni sa plasmanom i ponosni na naše djevojke. Ovo je za njih također jedno lijepo iskustvo, iz kojeg su dosta i naučile i testirale svoje sposobnosti. Nama preostaje samo da nastavimo ažurno sa radom”, izjavila je mlada, ali iskusna trenerica KK BIG Samra Suljić.

KK B.I.G.

Košarkaški klub “Visoko”