Lokalne TemeU Visokom održana redovna sjednica UO Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom...

U Visokom održana redovna sjednica UO Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom ZDK

U Visokom je održana redovna sjednica UO SS OSI ZDK uz prisustvo osam od mogućih devet članova UO, predsjednik Skupštine i predsjednik NO uz nekoliko gostiju koji su prisutvovali sjednici. Na redovnoj sjednici UO između ostalih našle su se tačke dnevnog reda:

– Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice,
– Izvještaj o radu Saveza sa finansijskim izvještajem za 2022. godinu,
– Plan rada sa finansijskim planom za 2023. godinu,
– Nacrt Kalendara takmičenja za tekuću godinu,
– Pripreme za održavanje Izvještajno-izborne skupštine SS OSI ZDK, kao i tačka razno u kojoj su otvorene mnoge teme od značaja za rad i djelovanje Saveza.

Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem podnio je predsjednik SS Senad Goralija prezentujući rezultate rada kako na sportskim terenima kantonalnog i državnog nivoa, tako i prateće poslove kroz rad kancelarije Saveza. Iskazano je zadovoljstvo sa postignutim uspjesima i brojem učešća na takmičenjima i pored relativno skromne podrške u sredstvima nadležnih institucija. Podcrtano je da glavni izvori prihoda za rad ovog Saveza dolaze putem dva resorna ministarstva ZDK i to Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te Ministarstva za BIZ ZDK, uz povremena sredstva ostvarena putem apliciranja po javnim pozivima.

Planom rada i finansijskim planom obuhvaćene su aktivnosti na obezbjeđenju sredstava i uslova za rad, takmičarske aktivnosti, edukaciju i cetrificiranje edukovanih trenera za psiho-fizičke pripreme takmičara za naredni period.

Članovi UO nisu imali primjedbi na dostavljene materijale uz određene opaske, komentare i prijedloge u pogledu podizanja ljestvice kvalitete rada Saveza, i iste su jednoglasno usvojili.

U narednih 30 dana planirano je održavanje Izvještajno-izborne skupštine Saveza, što će doprinijeti osvježenju kadrova i novih iskoraka u radu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE