U Visokom obilježen Dan psihologije Zeničko – dobojskog kantona

840

U okviru obilježavanja Dana psihologije Zeničko – dobojskog kantona, koji se održava povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Visokom je održan okrugli sto u Kulturnom centru Altindag-Visoko. Tema održavanja okruglog stola bila je “Uloga i značaj rada psihologa u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama (Upoznavanje sa Standardima rada psihologa u odgojno-obrazovnim ustanovama FBiH)”.

Cilj održavanja okruglog stola bio je predstaviti Standarde rada psihologa u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama FBiH i potaknuti raspravu o ulozi psihologa u odgojno-obrazovnim ustanovama. Zainteresiranost za ovaj događaj je bila velika i zahvalni smo na fantastičnoj posjeti. Uspjeli smo okupiti sve bitne učesnike u ovom procesu: predstavnike šest osnovnih i četiri srednje škola iz Visokog, predstavnika predškolske ustanove iz Visokog, predstavnika Vijeća roditelja u školama, zastupnike iz Skupštine ZDK i Parlamenta FBiH koji su iz Visokog, predstavnike medija, kao i predstavnike Centra za socijalni rad Visoko. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik grada Visoko”, rekli su organizatori.

Aktivnosti je realizovao tim psihologa u sastavu: Olivera Đokić, Edina Maslo-Bukva, Edna Dragunic-Husic, Adna Masnopita- Kadrić, Majida Memišević i Elma Avdić.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara