Lokalne TemeU Visokom ljetni kamp za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

U Visokom ljetni kamp za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Nevladina organizacija Youth for Peace u suradnji sa Caritasom od 4. do 9. augusta implementira ljetni kamp u sklopu programa “Sretan život“ koji je usmjeren na rad sa djecom iz socijalno ugroženih obitelji te djecom bez roditeljskog staranja.

Riječ je o edukativno-zabavnom programu, na osnovu kojeg se radi sa istom grupom djece u periodu od četiri godine te na taj način se uočava njihov napredak ali i njihove potrebe na osnovu kojih se biraju teme koje će se obrađivati s njima.

Za realizaciju programa su zaduženi iskusni edukatori organizacije Youth for Peace zajedno s volonterima iz partnerskog Caritasa Pescia.

-Nakon uspješno završenog četverogodišnjeg ciklusa jedne generacije, odlučili smo se na novi ciklus, s novom grupom od 40-ero djece. Tema ovogodišnjeg ljetnog kampa je “U potrazi za novim svijetom”, te ćemo zajedničkim radom obrađivati pitanja dječijih prava i obaveza, kroz vid neformalnog obrazovanja će imati priliku da steknu znanje iz raznih oblasti uz mnoštvo edukativno-zabavnih radionica koje će potaknuti njihovu kreativnost i stvaralački duh – saopćeno je iz Youth for Peace. 

Kamp će biti održan u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE