Lokalne TemeU Visokom interaktivno predavanje za trudnice i mlade mame

U Visokom interaktivno predavanje za trudnice i mlade mame

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizuje interaktivno predavanje sa željom da se trudnicama i mladim mamama na jednom mjestu pruže sveobuhvatni savjeti i informacije, kao i podrška u posebnom razdoblju njihova života.

Predavanje će biti održano u srijedu, 28.09.2022. godine, u 12:00 sati u Visokom, u sali Kulturnog centra Altindag. Uvodna izlaganja održati će magistrica nutricionizma Maja Jonjić-Trifković i dr. Elma Kuduzović, rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja INZ-a.

Cilj predavanja je pružiti stručnu i praktičnu podršku trudnicama i dojiljama, kako bi na jednom mjestu uz razgovor dobile pouzdane i stručne informacije.

Sa nutricionističkog aspekta prisutne će dobiti odgovor na najčešća pitanja kao što su poželjne namirnice tokom tri tromjesečja i koliko se unos hrane količinski treba povećati, što se od namirnica nikako ne preporučuje konzumirati, kako izbalansirati prehranu kod mučnine, zatvora, visokog šećera i tlaka u trudnoći, kako optimizirati jelovnik za trudnice i dojilje koji će zadovoljiti potrebe i mame i bebe te kako uskladiti prehranu za dojenje i smanjenje kilograma kojem mnoge trudnice teže nakon određenog razdoblja.

Uz opušten razgovor buduće mame i dojilje moći će također otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju.

Buduće i mlade majke će kao dar sa skupa ponijeti praktične marame za dojenje i zdravstveno edukativni materijal.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE