U veljači Prvi Trebević trail i sjećanja na XIV Zimske olimpijske igre

U Sarajevu će 5. februara biti održan Trebević Trail,  prva trail trka na planini Trebević, u organizaciji Planinarskog društva Skakavac u partnerstvu sa J.P. Sarajevo doo i Gorskom službom spašavanja Trebević, a povodom jubileja otvaranja XlV Zimskih olimpijskih igara.

Ovu jedinstvenu trku čini kružna staza dužine 13 kilometara sa 704 metra uspona, koja kreće i završava sa vidikovca Sarajevske žičare.

Sa starta staza prolazi pored hotela Pino, planinarskog doma Napredak, neizostavna Tri budalaša, odakle dolazi na kontrolno-okrepnu stanicu koja je smještena na planinarskom domu “Jure Franko”.

Nakon kontrole staza se grebenom penje do vrha Trebevića, Sofe.

Nakon osvajanja vrha i nezaobilaznog selfija kao dokaza za osvajanje vrha, serpentinama se silazi do Brusa i vraća do vidikovca Sarajevske žičare.

Zvanične prijave za ovu trku su otvorene do utorka, 25. januara do 23:59 sati putem online prijava. Nakon ovog datuma moguće su prijave putem kontakt mail-a ili telefona organizatora, ali ne garantuje se da će prijavljeni dobiti startni paket.

Više informacija o samoj trci zainteresovani učesnici mogu pronaći na web stranici PD Skakavac.

Ubrzo nakon Trebević Traila, Planinarsko društvo Skakavac organizuje 3. Valter Trail-Das ist Valter, koji se održava 5. marta 2021. godine u Sarajevu.

Prijave za ovu adrenalinsku utrku su otvorene na stranici Valter Trail do 20. februara 2022. godine, a ova trka se kreće dijelom rute Igmanskog marša.

Realizaciju aktivnosti Planinarskog društva Skakavac podržavaju Turistička zajednica Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo), Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo.

Onasa.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.