NaslovnicaLokalne TemeU utorak u Vi...

U utorak u Visokom počinje nova školska godina: Pročitajte sve detalje kako će se odvijati nastava

U svim osnovnim i srednjim školama u Visokom, kao i u Zeničko-dobojskom kantonu, nova 2020./2021. školska godina počinje u utorak 8. septembra ove godine, s tim da će učenici sukcesivno ulaziti u školske klupe, a za učenike koji ostanu kod kuća izvodit će se ‘onlajn nastava’.

Naime, kako je još ove sedmice najavljeno iz Vlade ZDK-a, osigurani su uslovi za početak školske godine, te su za osoblje škola, kao i prvačiće osigurani viziri, uz određenu količinu dezinficijenasa i sredstava za higijenu.

Također, is resornog ministarstva, izdato je i upustvo kojim su propisani načini prijema učenika prvih razreda osnovne i srednje škole, podjela u grupe, modeli organizacije nastave po razredima, postupanje sa učenicima s hroničnim oboljenjima i teškoćama u razvoju, način organizacije produženog i/ili cjelodnevnog boravka u školi, kao i organizacija i provođenje ostalih aktivnosti u školama.

Uputstvo sadrži i procedure za rad odgojno-obrazovnih ustanova sa vodičem za unapređenje biosigurnosti u kontekstu virusa COVID-19, koje je pripremio Institut za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici.

Na osnovu ovih preporuka Kriznog štaba ZDK-a, nastavu su organizirale i visočke osnovne i srednje škole.

Prema informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba i najveća obrazovna institucija sa prostora ZDK-a, MSŠ “Hazim Šabanović” nastavu je organizirala na sljedeći način.

Naime, za učenike prvih razreda nastava počinje 8.9.2020. godine u prostorijama škole prema rasporedu koji vam donosimo:

RASPORED ULASKA I RAZREDA UTORAK, 08.09.2020.
RASPORED ULASKA I RAZREDA UTORAK, 08.09.2020.

Za učenike drugih razreda nastava u prostorijama MSŠ “hazim Šabanović” počinje 14.9.2020. godine, a za učenike trećih i četvrtih razreda nastava u prostorijama škole počinje 21.9.2020. godine.

Nastava za starije razrede do pohađanja u školskim prostorijama odvijaće se online prema rasporedu časova, o čemu će svi učenici biti obaviješteni preko razrednika.

Također, objavljena je i nova satnica “satnica zvonjenja za školsku 2020/2021. godinu”:

Satnica zvonjenja za školsku 2020/2021. godinu
Satnica zvonjenja za školsku 2020/2021. godinu

I Gimnazija “Visoko” je nastavu organizirala prema upustvu nadležnog ministarstva u ZDK-u, pa će prema našim saznanjima za učenike I razreda redovna nastava početi u utorak, 08.09.2020. godine u školskim prostorijama

Također, za učenike II razreda redovna nastava u školskim prostorijama počinje u ponedjeljak, 14.09.2020. godine, a za učenike III i IV razreda redovna nastava u školskim prostorijama počinje u ponedjeljak, 21.09.2020. godine

Nastava za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda od prvog nastavnog dana (utorak, 08.09.2020.) do njihovog planiranog povratka u školske klupe prema gore navedenom rasporedu, odvijat će se online prema rasporedu časova.

Redakcija / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.