NaslovnicaPreporukaU toku berba ...

U toku berba kafe u Hondurasu, angažovano 500.000 radnika

U Hondurasu, najvećem proizvođaču kafe u Centralnoj Americi, u toku je berba jedne od najpopularnijih namirnica na svijetu.

Fotograf Anadolu Agency (AA) zabilježio je proces berbe kafe na farmi u gradu El Parais, nakon čega radnici kafu pakuju u vreće i nose ih u skladište.

Kada dođe vrijeme berbe u Hondurasu bude angažovano oko 500.000 ljudi.

Na brdovitim padinama jugoistočnog Hondurasa niču hiljade novih biljaka kafe dok se uzgajivači nadaju da će zaraditi na dobrim cijenama kafe, čiji je skok uzrokovan djelimičnim trendom opadanja proizvodnje u drugim dijelovima Latinske Amerike.

Honduras je na petom mjestu u svijetu po proizvodnji kafe, a pored toga je najveći proizvođač u Centralnoj Americi i treći u Latinskoj Americi.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.