BiHU svijetu nema mjesta za one koji revizionizmom pokušavaju promijeniti sudski utvrđene...

U svijetu nema mjesta za one koji revizionizmom pokušavaju promijeniti sudski utvrđene činjenice

Srebrenica, nekada rezolucijom zaštićena zona UN-a, danas istim dokumentom vječna opomena da zlo genocida treba i mora biti spriječeno. Svi diplomatski i nediplomatski napori onih koji negiraju genocid nisu stali na put da se 11. juli proglasi međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Naprotiv, bili su motiv civiliziranom svijetu da da glas onim čija istina nadjačava negatorski narativ. U startu donijela je novu krizu – prijetnje secesijom, ali dugoročno ostaje zapisano da u svijetu nema mjesta za one koji revizionizmom pokušavaju promijeniti sudski utvrđene činjenice.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE