U subotu u Visokom izvršeno jedno krivično djelo krađe pri čemu su intervenisali policijski službenici

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo krađe ( član 286. KZ FBIH).
2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 4 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici su kontrolisali 38 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su:upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 4 vozača ), upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.