U subotu u Visokom izvedba opere Giacoma Puccinija “Sestra Angelica”

531

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji počela operna radionica. Ženski zbor FKG, zajedno sa solisticama iz Italije, BiH, Srbije, Crne Gore, Malezije i Australije, priprema izvedbu opere Giacoma Puccinija “Sestra Angelica”, u povodu 540. obljetnice smrti posljednje bosanske kraljice i franjevačke trećoredice Katarine Kotromanić.

Radionicu su osmislili i vodili: Patrizia Morandini, Firenza (režija, scenografija i scenski pokret), Seho Lee, Seul/Dublin (dirigent i klavirska pratnja) i Jasmina Polić, Sarajevo/Dublin (umjetničko vodstvo).

Predviđene su tri izvedbe:
– subota 13.10.2018. u 19.00: Visoko, Kulturni centar Altindağ
– nedjelja 14.10.2018. u 18.00: Kraljeva Sutjeska, Crkva sv. Ivana Krstitelja
– utorak 16.10 .2018. u 19.00: Sarajevo/Bistrik, Crkva sv. Ante.

Bit će ovo prva izvedba ove opere u BiH, i prva izvedba jedne opere uopće u Visokom, kao i najvažniji muzički događaj u Visokom u ovoj godini.

Ulaz je slobodan.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.