U srijedu redovna akcija darivanja krvi

Crveni križ Grada Visoko, u saradnji sa Transfuzijskim centrom KB Zenica, organizuje prvu redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI ĆE SE PROVESTI DANA 24.03.2021. (SRIJEDA) U VREMENU OD 8:00 DO 13:00 SATI U SPORTSKOJ DVORANI FRANJEVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE VISOKO.

POZIVAMO SVE ONE KOJI SU SPOSOBNI DATI KRV DA SE ODAZOVU OVOJ AKCIJI, JER DARIVANJEM KRVI SPAŠAVAMO LJUDSKE ŽIVOTE!

Molimo sve koji se odazovu na akciju dobrovoljnog darivanja krvi da se pridržavaju propisanih mjera zaštite od korona virusa, kao i mjera iz Instrukcije Transfuzijskog centra KB Zenica, kako bi zaštili i sebe i druge.

HVALA SVIMA KOJI SE ODAZOVU NA OVU AKCIJU!

CRVENI KRIŽ GRADA VISOKO

INSTRUKCIJA TRANSFUZIJSKOG CENTRA KANTONALNE BOLNICE ZENICA ZA DAVAOCE KRVI USLJED PANDEMIJE UZROKOVANE KORONA VIRUS-OM (COVID 19)

Poštovani davaoci krvi,

Ne prijavljujte se za darivanje krvi ako ste:

– putovali u inozemstvo u posljednjih 28 dana

– prehlađeni

– kašljete, kišete

– imate povišenu tjelesnu temperaturu

– imate zaraznu bolest

– bili u kontaktu sa bolesnom osobom

Obavezno obavijestite zdravstvenu ustanovu u kojoj ste darovali krv u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti u roku od 14 dana nakon darivanja krvi, uključujući i simptome Korona virusa!

KONTAKT TELEFONI TRANSFUZIJSKOG CENTRA ZENICA NA KOJE SE MOŽETE JAVITI SU:

032/447-255 i 032/447-256

Molimo davaoce da odgode darivanje krvi najmanje 28 dana nakon prestanka simptoma nakon dijagnoze infekcije COVID-19 ili 28 dana nakon datuma dolaska iz inozemstva ili posljednjeg mogućeg kontakta sa potencijalno zaraženom osobom.