Lokalne TemeU srijedu otvorenje izložbe Mehmeda Klepe u Galeriji "Likum '76"

U srijedu otvorenje izložbe Mehmeda Klepe u Galeriji “Likum '76”

U srijedu, 12. juna ove godine, sa početkom u 20 sati u Galeriji “Likum '76” biće otvorena izložba slika (2020-2024) istaknutog akademskog slikara Mehmeda Klepe. Ova izložba predstavlja ciklus slika koji sublimira u sebi umjetnikova traganja iz prethodnih nekoliko godina. Na izložbi je predstavljeno više od trideset radova, većeg formata iz domena apstraktne umjetnosti koja su nastajala od 2020. do danas.

“Klepo obojena geometrijska polja kombinira sa upotrebljenim, istrošenim, nađenim predmetima – krpama za brisanje kistova prilikom slikanja. Neke aplicirane (lijepljenjem ili šivanjem) bez intervencije umjetnika, a neke doslikavane ili docrtavane. Od navedenih elemenata gradi čvrstu i discipliniranu kompoziciju koja nosi platno”, stoji u katalogu ove izložbe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE