Home ZDK U srijedu 22. aprila Sajam zapošljavanja ZDK u Zenici

U srijedu 22. aprila Sajam zapošljavanja ZDK u Zenici

0
U srijedu 22. aprila Sajam zapošljavanja ZDK u Zenici

Obavještavamo sve zainteresovane da će se u srijedu, 22. 04. 2015. godine, u Gradskoj areni Zenica, sa početkom od 09:30 sati, održati Sajam zapošljavanja Zenica 2015. Sajam je namijenjen svim nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, učenicima, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi karijeru. Poslodavcima je ovo prilika da iskažu svoje kadrovske potrebe, jednostavno i brzo pronađu nove radnike, obave preliminarne razgovore ili dogovore o uslovima zapošljavanja na licu mjesta, predstave profil svoje kompanije, ostvare kontakte sa drugim poslodavcima i akterima na tržištu rada, te da se upoznaju sa stanjem na tržištu rada.
S druge strane, nezaposlenima je ovo prilika da ostvare direktan kontakt sa poslodavcima. Stoga je preporuka da razmislite šta znate, želite i možete raditi, pripremite svoj CV, te isti prilikom obilaska štandova i razgovora ciljano predajete poslodavcima za koje ste zainteresovani.
Na Sajmu će učešće uzeti preko 60 poslodavaca sa područja ZDK sa preko 1.000 prijavljenih slobodnih radnih mjesta.
Ovo je već peti Sajam zapošljavanja kojeg organizuje Služba za zapošljavanje ZDK, pa s pravom možemo reći da on polahko postaje i tradicija.

U okviru Sajma provesti će se dvije aktivnosti i to:

– Sajam na kome će biti izložene ponude za zapošljavanje;
– Okrugli stol, na kojem će aktivno učestvovati predstavnici ustanova, agencija i ministarstava koje su usko povezane sa problemima nezaposlenosti, te koje rade na implementaciji aktivnih mjera zapošljavanja;

 

Ciljevi Sajma zapošljavanja 2015 su:

1. Unapređenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada;

2. Aktualiziranje i sagledavanje problematike nezaposlenosti;

3. Podizanje svijesti kod nezaposlenih osoba o neophodnosti aktivnog uključivanja u traženje posla;

Komentari

komentara