NaslovnicaLokalne TemeU Sportskom B...

U Sportskom Bilijar klubu „Mezz“ u Visokom održana državna liga BSSBI treća divizija 1. kolo

Travničanin, Džanan Mujdžić prvak državne lige BSSBIH treća divizija 1. kolo
U Sportskom Bilijar klubu „Mezz“ u Visokom, u subotu i nedjelju je održana državna liga BSSBI treća divizija 1. kolo, disciplina “osmica”. Ovog vikenda, publika je imala priliku gledati kvalitetne mečeve u našem Sportskom Bilijar klubu “Mezz”.
Najviše uspjeha u ovom kolu imao je Džanan Mujdžić iz sportskog bilijar kluba “DEVETKA” Travnik. U svojoj borbi za prvo mjesto pobijedio je Tarika Bečirhodžić iz sportskog bilijar kluba “MEZZ” Visoko, rezultatom 6:2.
U polufinalnim mečevima Džanan Mujdžić je protiv razigranog Zeničanina, Gorana Baltić slavio sa rezultatom 6:4, dok je u četvrtini finala slavio protiv Ragiba Arnautović također rezultatom rezultatom 6:2.
Mladi talentovani Tarik Bečirhodžić iz Sportskog bilijar klub “MEZZ” Visoko je osvojio 2. mjesto, dok je treće mjesto pripalo Goranu Baltiću i Emiru Pandžiću.
Vrijedno je napomenuti da je u ovom kolu učestvovalo 54 takmičara.
Sudija i voditelj bili su Džanan Mujdžić i Mubin Kubat.
Prvom kolu Državne lige naš klub je posjetio predsjednik Bilijar Saveza BiH i trener bilijarske reprezentacije, gospodin Senad Pehlivanović te je najavio finalni meč.
Ono što se mora naglasiti kad je ovaj đentmentski sport u pitanju je još jedan događaj, a radi se o velikom međunarodnom takmičenju u bilijaru koje se narednog vikenda igra u prostorijama sportskog bilijar kluba Mezz u Visokom. Naziv turnira je Longoni Bosna i Hercegovina Open na kojem će učestvovati 220 takmičara koji se bore za svjetski ranking i to će bez sumnje u ovoj godini biti jedan od najvećih sportskih događaja u Visokom.
Takmičenje počinje u subotu u 10:00 sati i trajat ce do ponedeljka kada je na rasporedu polufinalni i finalni mečevi koji će se prenositi na Sport Klubu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.