SportBorilački sportoviU Sarajevu počinje memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović - Talijan"

U Sarajevu počinje memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine u 16 sati svečano će biti otvoren 21. memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, na kojem će učestvovati više od 150 takmičara iz 21 zemlje, javlja Anadolu.

Mirza Ahmetović, član organizacionog odbora, na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao je da će turnir u organizaciji Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” sutra biti otvoren u hotelu “Hills”.

Govoreći o Mustafi Hajrulahoviću – Talijanu Ahmetović je rekao:

“Njegova uloga u odbrani Sarajeva i naše domovine u svakom smislu je bila neprocjenjiva. Organizovanjem ovog turnira mi svakako čuvamo uspomenu na Mustafa Hajrulahović-Talijana, njegov lik i djelo i patriotizam iskazan u najtežim trenucima za ovu zemlju.”

Osim zemalja regiona, kao što su Hrvatska, Slovenija, Srbija, Sjeverna Makedonija, na turniru će učestvovati i sportisti iz Avganistana, Albanije, Austrije, Bahreina, Njemačke, Irana, Iraka i drugih zemalja.

“Nadam se da će naši predstavnici, bokseri BiH ove godine uspjeti osvojiti neki od pehara, jer vjerujte, druge države zaista šalju na turnir sve prvake u svim kategorijama, rade daleko više od nas. Svjedoci ste kod nas kako u kojoj je fazi, da nemamo ni zakona, ali mi se borimo idemo dalje, i nadam se naredni 22. i 23. turnir, dok budemo mogli i budemo živi i zdravi mi ćemo organizovati ovaj međunarodni turnir da se ne zaboravi ni lik ni djelo našeg prvog predsjednika bokserskog kluba ‘Zlatni ljiljani’ generala Mustafe Hajrulahovića – Talijana”, rekao je Šerif Bečić, član organizacionog odbora.

Adnan Pašić, direktor turnira, rekao je da je Evropska bokserska asocijacija turnir uvrstila u zvanični kalendar takmičenja sa najvećim A rejtingom.

“Očekujemo veoma kvalitetan program borbi koje će se održati u četiri takmičarska dana”, rekao je Pašić i dodao da će finale biti održano u subotu, 9. septembra u 18 sati.

Prema njegovim riječima na prethodnim turnirima su bili mnogi evropski i svjetski pravci, osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima, tako da očekuju veoma kvalitetan program tokom takmičarskih dana.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, rekao je da se nada da će se takmičari i njihovi timovi sa najboljim utiscima vratiti u svoje zemlje i biti ambasadori Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE